Begeleiding Kind


Praktijk Kids & Zo biedt therapie en begeleiding voor baby's, kinderen, jongeren en diens ouders in Limburg.

 

Wanneer kan Kids & Zo iets voor je betekenen?Superheld regen.jpg

Als je kind 'niet lekker in zijn vel zit'.

Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in slaapproblemen, moeilijk gedrag, emotionele buien, zindelijkheid problemen, pesten of gepest worden,(faal)angst, onverklaarbare lichamelijke klachten zoals buikpijn of hoofdpijn. Vaak heb je als ouder een vermoeden waardoor je kind niet lekker in zijn vel zit. Soms kun je het niet duiden. Hoe de situatie bij jullie ook is, samen onderzoeken we waardoor het komt en hoe we je kind kunnen helpen. Vaak speelt een gebeurtenis van verlies, zoals het overlijden van een dierbare, ziekte in het gezin/familie, scheiding of verlies in een andere vorm een rol. 

 

Werkwijze:

Op een speelse manier maak ik kennis met je kind, ouders en het probleem. Ik maak gebruik van fantasie en creativiteit en combineer dit met theorie en intuïtie. Als dramatherapeut maak ik gebruik van werkvormen die met toneel en spel te maken hebben. Hierbij kun je denken aan rollenspel, verhalen, film, duplo, handpoppen, maskers etc. Ik kijk naar het unieke van het kind dat tegenover me zit en stem daar de begeleiding op af.

 

De basis voor mijn aanpak komt voort uit mijn achtergrond als dramatherapeut. Daarnaast zet ik in de begeleiding werkvormen in uit weerbaarheid training, rouwbegeleiding, PresentChild methode, EMDR en werken met Duplo. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld stemgebruik, lichaamstaal, grenzen, opkomen voor jezelf, je gezin als geheel en hooggevoeligheid. Bij ieder traject ga ik uit van de gedachte dat ook de ouders (onbewust) onderdeel zijn van het veranderingsproces.

 

We starten met een intake en maken vervolgens afspraken over hoe het vervolgtraject er uit zal zien. Ieder traject is maatwerk.

 

Praktijk Kids & Zo, voor therapie en begeleiding van jullie kind, is gevestigd in Wessem, gemeente Maasgouw, Limburg.