Begeleiding Kind


Praktijk Kids & Zo biedt therapie en begeleiding voor kinderen, jongeren en diens ouders in Limburg.

 

Wanneer kan Kids & Zo iets voor je betekenen?Superheld regen.jpg

Als je kind 'niet lekker in zijn vel zit'.

Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in slaapproblemen, moeilijk gedrag, emotionele buien, zindelijkheid problemen, pesten of gepest worden,(faal)angst, onverklaarbare lichamelijke klachten zoals buikpijn of hoofdpijn. Vaak heb je als ouder een vermoeden waardoor je kind niet lekker in zijn vel zit. Soms kun je het niet duiden. Hoe de situatie bij jullie ook is, samen onderzoeken we waardoor het komt en hoe we je kind kunnen helpen. Vaak speelt een gebeurtenis van verlies, zoals het overlijden van een dierbare, ziekte in het gezin/familie, scheiding of verlies in een andere vorm een rol. 

 

Werkwijze:

De therapeut maakt op een speelse manier kennis met je kind, ouders en het probleem. We maken gebruik van fantasie en creativiteit en combineren dit met theorie en intuïtie. Als creatief therapeut maken we gebruik van werkvormen die met toneel,spel of creativiteit te maken hebben. Hierbij kun je denken aan rollenspel, verhalen, film, duplo, handpoppen, maskers, schilderen, tekenen, kleien etc. We kijken naar het unieke van het kind dat tegenover ons zit en stemmen daar de begeleiding op af.

 

De basis voor onze aanpak komt voort uit onze achtergrond als dramatherapeut of beeldend therapeut. Daarnaast zetten we in de begeleiding werkvormen in uit weerbaarheid training, rouwbegeleiding, PresentChild methode, EMDR en werken met Duplo. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld stemgebruik, lichaamstaal, grenzen, opkomen voor jezelf, je gezin als geheel en hooggevoeligheid. Bij ieder traject gaan we uit van de gedachte dat ook de ouders (onbewust) onderdeel zijn van het veranderingsproces.

 

We starten met een intake en maken vervolgens afspraken over hoe het vervolgtraject er uit zal zien. Ieder traject is maatwerk.

 

Praktijk Kids & Zo, voor therapie en begeleiding van jullie kind, is gevestigd in Wessem, gemeente Maasgouw, Midden-Limburg.