Scheiding


Gezin.jpg

Als je gaat scheiden, wil je dat je kinderen daar zo min mogelijk last van hebben. Hoe doet je dat?

Je laat je kind deelnemen aan een van onderstaande projecten. De projecten zijn laagdrempelig, luchtig en geven je kind de ruimte om zijn eigen proces rondom de scheiding aan te gaan. Zo creëren we geen problemen, maar voorkomen we ze.

 

 

Groepsproject 3-8 jaar: 'Sloompje Slak, het gebroken huis'

In een kleine groep, 4 - 6 kinderen, hebben we op een luchtige wijze aandacht voor het proces van scheiding. De rode draad van de bijeenkomsten wordt gevormd door het prentenboek ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor dit project. Sloompje Slak beleeft een avontuur dat paralellen vertoont met het proces van een kind in een scheidingssituatie. Belangrijke thema’s uit het boek komen tot leven tijdens de bijeenkomsten in vorm van creatieve opdrachten, oefeningen en spelvormen. Belangrijke gesprekspartner voor de kinderen is de handpop, Saar. Saar is nieuwgierig en kinderlijk, waardoor zij op magische wijze het gesprek met kinderen luchtig kan aangaan. Het doel van het project is om kinderen op een speelse wijze ruimte te geven voor hun proces rondom de scheiding van hun ouders. 

8 bijeenkomsten. 1 intakegesprek. 1 eindgesprek. 

Start : Nader te bepalen. Geef je kind NU op. 

 

Groepsproject 12-18 jaar: 'Live'

8 bijeenkomsten. 1 intakegesprek. 1 eindvoorstelling.

Geef je kind NU op.

 

Kinderboek 'Sloompje Slak, het gebroken huis'

Of je bestelt het kinderboek geschreven door mij, Claudia Hass, voor kinderen van gescheiden ouders en ondersteunt je kind op die manier bij de scheiding. Voor meer info kijk onder 'Kinderboek Sloompje Slak'.

Om het boek te bestellen klik HIER  

 

Voor ouders

Je neemt deel aan een workshop 'Sloompje Slak, het gebroken huis' voor ouders. Aan de hand van het verhaal van Sloompje Slak bespreken we het proces van je kind. Je krijgt zicht op valkuilen en aandachtspunten in je rol als ouders en ex-partners. Ontdek wat je kind nodig heeft en hoe je je kind kunt ondersteunen. Duur: 1,5 - 2 uur.

Of

Je maakt een individuele afspraak en we bespreken bovenstaande in een persoonlijk gesprek. Duur: 1 - 1,5 uur.

 

Training voor professionals

In ontwikkeling. Data volgen spoedig.