Nieuws

Bij elkaar blijven voor de kinderen

"We blijven bij elkaar voor de kinderen" Aan het besluit om te gaan scheiden gaat vaak een proces van maanden, misschien wel jaren vooraf. Vele afwegingen, gedachten, zorgen, onzekerheden passeren de revue.

Therapie kind scheiding

Therapie kind bij scheiding noodzakelijk. Recente cijfers laten zien dat er jaarlijks ruim 18.000 kinderen in Nederland te maken krijgen met scheiding. Dat zijn er heel wat. Moeten al die 18.000 kinderen in therapie? In deze blog deel ik mijn ideeën hierover met jullie.

Dromen, Magie en Fantasie

“Het kasteel heeft een hele grote tuin. In de tuin staat een magische bloem. De prinses ruikt aan de bloem. Dan komt er een regenboog. Op die regenboog staat een eenhoorn. En wij, mama, dansen samen op die regenboog!”

Sloompje Slak belangrijke aanwinst

Sloompje Slak het gebroken huis is een prachtig vormgegeven boekje voor kind en ouder in het echtscheidingsproces.

Dit had ik eerder moeten doen

Terecht gekomen bij Claudia omdat mijn jongste dochter slecht sliep en vaak wakker was ’s nachts.

Claudia Hass kinderboekenschrijfster

Claudia Hass: Therapeut én Kinderboeken schrijfster Dat klinkt goed, al zeg ik het zelf.

Gebroken been of gebroken thuis

Scheiding - Zwemmen met een gebroken been

Zoon-niet-lekker-in-zijn-vel

Omdat mijn zoon niet lekker in zijn vel zat en we niet goed meer wisten hoe we dit het beste konden aanpakken ben ik uiteindelijk bij Claudia terecht gekomen.

In 3 woorden

Gezellig , behulpzaam, grapjes

Hoofdpijn

Met gemengde gevoelens ging ik voor de eerste keer naar Claudia. Ik vond het spannend en wist niet precies wat ik kon verwachten. Mijn zoon had al lange tijd last van hoofdpijnklachten.

Kado

Ik vond het een confronterende, bewustmakende en tevens een hele fijne eyeopener om anders naar mijn eigen gedrag te kijken. Zou het iedereen aanraden, je wordt je een stuk bewuster van je eigen gedrag met het grote voordeel dat dit een positieve invloed heeft op het hele gezin. -

Kans of probleem

Kans of probleem? Je maakt een prentenboek samen met de uitgever en illustrator. Er zijn mooie illustraties ontstaan. Het boek krijgt meer en meer vorm. Je ziet het al bijna in de boekwinkel liggen. En dan…. 2 weken voor de deadline trekt de illustrator zich terug.

De kracht van verhalen

'De Uil vertrok uit haar boom en vloog over het bos. Halverwege de reis zag ze een uitstekende tak over het hoofd en schampte deze met haar linkervleugel. Ze suisde door de bomen naar beneden. Tijdens de val raakte ze heel wat takken en belandde uiteindelijk op de grond. Bijgekomen van de schrik wilde de Uil haar reis hervatten en spreidde haar vleugels. Ze fladderde en fladderde maar kon niet meer vliegen. De vleugels waren te pijnlijk en het lichaam te zwak.’

Passie voor verhalen

Een eigen prentenboek. Míjn eigen prentenboek. Begin 2018 wordt het gedrukt. Komt mijn verhaal zwart op wit (nou ja, kleur) te staan. Bijzonder hoe ik de afgelopen maanden van ‘wild idee’ naar ‘werkelijkheid’ ben gegaan.

Professionele afstand in hulpverlening

Hulpverlenen vanuit mijn hart. Het klinkt mooi, het is ook mooi. Lukt het me altijd? Mooi niet…. 4 jaar lang heb ik een gedegen, intensieve opleiding gevolgd tot dramatherapeut. Jaren waarin ik aan mijn eigen proces werkte (best pittig als je 18 jaar bent). Jaren waarin ik aan mijn toneelvaardigheden werkte, dikke boeken vol theorieën en methodieken voorbij zag vliegen, jaren waarin ik leerde hoe je houding als therapeut dient te zijn. ….maar heb ik ook geleerd om hulp te verlenen vanuit mijn hart?