Passie voor verhalen


Een eigen prentenboek. Míjn eigen prentenboek. Begin 2018 wordt het gedrukt. Komt mijn verhaal zwart op wit (nou ja, kleur) te staan. Bijzonder hoe ik de afgelopen maanden van ‘wild idee’ naar ‘werkelijkheid’ ben gegaan.

 

Reden om me af te vragen waar het is ontstaan, die passie voor woorden, metaforen en verhalen. Ik heb een opleiding tot dramatherapeut gedaan, waarbij rollenspel, verbeelding en verhalen zeker aan bod kwamen. Ik denk nog verder terug….en nog verder en zie dan ineens een beeld voor me van mezelf: 

51837663_ml.jpg

 

Vrolijke meid, een jaar of 7, met lang golvend haar en bolle wangen. Ik sta in de tuin van ons vakantiehuis. Ik ben volop aan het zingen en verhalen aan het vertellen. Mijn zus en vader werpen me af en toe een blik toe met de boodschap: ‘Kun je misschien 5 minuten stoppen?!?!?’ Ik was niet te stoppen….ik kletste honderduit. Ik verzon de meest bijzondere verhalen. Soms tot grote ergernis van mijn ouders en als ik voor de zoveelste keer als laatste aan tafel zat omdat ik door al het geklets mijn bord nog niet leeg had, was ik er zelf ook niet zo blij mee.

 

Ik was niet te stoppen…..Dat overkwam me enkele maanden geleden opnieuw. Het verhaal wil eruit. Uit mijn hoofd en uit mijn hart. Het wil geïllustreerd worden, wil de wijde wereld in, wil gelezen en ervaren worden. Maar hoe? Wat wil het toeval (=toeval bestaat niet)? Ik loop een oud klasgenoot tegen het lijf die net een boek heeft uitgebracht. Zij verwijst me naar haar uitgever. Enkele weken later zit ik bij de uitgever. Het gesprek voelt goed, alsof alle puzzelstukjes op de plek vallen. Het echte werk begint…..

 

Als ik even stilsta, terugblik naar het afgelopen jaar voel ik de tranen prikken in mijn ogen: van geluk, dankbaarheid maar ook verdriet…. Want ieder verhaal heeft een keerzijde…zo ook het mijne. Mijn prentenboek kan ik vol trots aan heel veel lieve mensen laten zien, maar er zijn er twee die het niet zullen zien. Dat raakt me in mijn hart. Tegelijkertijd geeft het me kracht om mijn droom te verwezenlijken. Mijn lieve ouders wisten waarschijnlijk al lang dat dit eraan zat te komen….al vanaf het moment dat ik ’s ochtends aan hun bed verhalen stond te vertellen.  

 

Mijn eigen prentenboek, een verhaal geschreven vanuit mijn hart, met een boodschap voor ouder en kind. Met een boodschap voor mezelf: Als ik doe wat ik doe vanuit mijn hart, kunnen dromen werkelijkheid worden.

Een groet,

 vanuit mijn hart, Claudia getekend hart 2.png

 

 

Bijna dagelijks werk ik in de praktijk met verhalen. Hierover lees je binnenkort meer in mijn blog.