Claudia Hass kinderboekenschrijfster


Claudia Hass: Therapeut én Kinderboeken schrijfster Dat klinkt goed, al zeg ik het zelf.

 

Mijn eerste kinderboek verschijnt 21 april 2018. Ik ben volop met de tamtam bezig om er ruchtbaarheid aan te geven. Het lijkt te werken, mensen vragen en zijn geïnteresseerd.

Typmachine.jpg

 

Nu wordt je misschien wel schrijfster”, zegt iemand afgelopen week tegen me. Inderdaad….Misschien word ik wel schrijfster.

Claudia Hass, kinderboeken schrijfster. 

Therapeut én kinderboekenschrijfster, mijmer ik in mezelf.

 

Die week komt het zinnetje regelmatig nog eens voorbij gevlogen. Telkens als ik er aan denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Ook nu ik deze blog aan het schrijven ben. Het voelt als een droom die werkelijkheid wordt. Een droom die werkelijkheid geworden ís.

 

Ik heb het verhaal immers al geschreven. De illustraties zijn gemaakt en vullen het verhaal prachtig aan. De vormgeving van het boek is definitief. Het boek ligt bij de drukker…

Het ‘misschien’ mag weg en ‘ik word’  kan vervangen worden door ‘ik ben’. 

Ik ben Claudia Hass, kinderboekenschrijfster, auteur van ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’.

 

De kinderen die ik begeleid in een groep van het project ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’, zien mijn naam staan in het boek. “Heb jij dit boek gemaakt?” Ze zijn onder de indruk. Monden vallen open, ze zijn er stil van en dan “Woooow, dat is cool!” Zo ongeveer gaat het bij mij ook. Met momenten sta ik stil en raakt het me hoe mooi het is dat ik dit mag meemaken, dat ik deze kans krijg, ben ik er trots op, denk ik “ Wooooow, dit is cool!”

 

Het zinnetje doet me ook denken aan de vriendenboekjes van vroeger. 

Iedereen kent de vraag: Wat wil je later worden?

Ik betwijfel of ik daar ‘kinderboekenschrijfster’ heb ingevuld. Prinses lijkt me meer waarschijnlijk.

Weet jij nog wat je daar schreef?

 

Ben jij geworden wat je wilde? Ik gun het iedereen om daar eens bij stil te staan, te mijmeren over wat je wil worden. Laat dan vooral alle angsten, beren op de weg, beperkende omstandigheden even weg en droom over je toekomst.

Geloof me….waar een wil is, is een weg. Een weg die je vooraf misschien nog niet ziet, maar die als je het aandurft voor je zichtbaar wordt.

Aldus Claudia Hass, ervaringsdeskundige ( én kinderboekenschrijfster).

 

Een groet,

 

vanuit mijn hart, Claudiagetekend hart 2.png