Dromen, Magie en Fantasie


“Het kasteel heeft een hele grote tuin. In de tuin staat een magische bloem. De prinses ruikt aan de bloem. Dan komt er een regenboog. Op die regenboog staat een eenhoorn. En wij, mama, dansen samen op die regenboog!”

 

Dromen, magie en fantasie 

In een kindertekening, kinderspel, zelfverzonnen verhalen of in kinderdromen.

Voor kinderen zijn deze begrippen niet weg te denken. Het is onderdeel van hun leven, hun beleving, de manier waarop ze naar het leven kijken.  Auteursrecht: <a  data-cke-saved-href='https://nl.123rf.com/profile_haywiremedia' href='https://nl.123rf.com/profile_haywiremedia'>haywiremedia / 123RF Stockfoto</a>

 

Wanneer komt het moment dat de wereld van draken, ridders, dino’s, elfjes en magische bloemen moet wijken voor de wereld van afspraken, verantwoordelijkheden, ‘doen wat hoort’, logisch redeneren en ratio?

 

“Dromen komen niet uit” of “Droom jij maar lekker verder”

 

Vaak hoor ik volwassenen dit tegen elkaar zeggen.

Dat het zelfs naïef is om te geloven dat dromen uit komen. Dat ‘een dromer’ zijn een negatief iets is.

Dat dromen zinloos is.

 

Spijtig; ik ben er van overtuigd dat als je ruimte geeft aan fantasie, als je durft te dromen je meer uit jezelf haalt, je nog gelukkiger kunt worden. Het creëert ruimte om out-of-the-box te denken, creatieve oplossingen te zien, mogelijkheden in plaats van beperkingen. Nu maakt mijn mening misschien niet zo’n indruk op je, maar voor de volwassenen onder ons die graag een meer onderbouwde (rationele) visie willen;

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat dromen belangrijk is.

Het zorgt o.a. voor creativiteit, verwerking en nieuwe inzichten.

Ik heb wat artikelen voor je verzameld; lees het bij Happinez , bij Plekkmagazine  en bij RTL Nieuws .

 

Uit eigen ervaring weet ik dat dromen werkelijkheid kunnen worden.

Zo werd ons gezin na heel wat jaren dromen, heel wat ups en downs compleet met de komst van onze jongste. Werd na een periode van rouw en verlies Praktijk Kids & Zo realiteit. Heb ik dit jaar mijn eigen kinderboek uitgegeven en dan noem ik er slechts een paar.

Negatieve gedachten blokkeren mogelijkheden. Dat wat je positieve aandacht geeft, groeit.

Droom, fantaseer en visualiseer je droom, je toekomst. En wie weet gaan er uit onverwachte hoek deuren open.

 

Dromen, magie en fantasie in jouw leven

Doe zelf de Check:

In je To-Do-lijst, het gesprek met je vriend(in), je facebookpost of je dromen….

Bevat jouw leven nog een tikkeltje magie en fantasie?

Droom jij? Leef jij je droom? Of droom jij over een ander leven?

Wat zou je anders doen als je een toverstokje had?

 

Hoe kun je dat bereiken als je geen toverstokje hebt?

Juist, door te dromen, fantaseren en vertrouwen dat er soms een beetje magie voorbij komt vliegen (in alle kleuren van de regenboog en met wat sterrenstof) kun je mogelijkheden creëren. Zet dan je ‘volwassen’, rationele en praktische kant in om je dromen te bereiken, maar combineer het met een vleugje fantasie.

Deuren gaan open waar je ze vanuit je eigen denken, weten en referentiekader niet had verwacht.

Vertrouw, droom, fantaseer en creëer.

 

Dromen, magie en fantasie met je kind

Speel met je kind, lach met je kind, wees even zelf weer kind.

Verantwoordelijkheden en volwassen zorgen zijn er en zullen er altijd blijven. Magie, fantasie, plezier vanuit je hart, zo hard lachen dat je er buikpijn van krijgt. Dat maakt het leven wat lichter, de moeilijke momenten wat beter te dragen.

 

Begin vandaag, nu, op dit moment, gewoon omdat het kan.

Ik doe met je mee ;)

 

Een groet,

getekend hart 2.png

 
 
 
 
vanuit mijn hart, Claudia