Voor pakjesavond heb ik maar een wens


Voor pakjesavond heb ik maar één wens.

saint-nicholas-2793727_1280.jpg

 

Lieve Sinterklaas, 

 

Mijn verlanglijstje is maar kort dit jaar,

Breng alstublieft mijn ouders weer bij elkaar.

Voor mij geen chocoladeletter of marsepein.

Ik wil graag met zijn allen samen zijn

in één huis, altijd.

Niet van maandag t/m donderdag bij de een en dan…Ik ben de tel weer kwijt 

In de war, verdrietig en soms maakt het me boos.

Ik hoef dit jaar geen grote cadeaus,

geen pepernoten in mijn schoen.

Bedankt,  een hele dikke zoen,

 

Lisa.

 
 

Momenten van gezelligheid 

zijn soms voor altijd verleden tijd

in de vorm die we hebben gekend.

Wordt het anders dan we waren gewend.

Het zijn die momenten waarin we met een lach en een traan

nieuwe herinneringen laten ontstaan.

 

De tijd die voor velen in het teken staat van gezellige momenten met het gezin; Sinterklaas

Pakjesavond komt dichterbij. De spanning neemt toe. Op school, tv en op straat zie je Pieten, pepernoten en Sinterklaas. Voor kinderen van gescheiden ouders is de situatie vaak net even anders. Dit kan naast spanning over wat je in je schoen krijgt ook spanning en vragen oproepen zoals; Bij wie vieren we pakjesavond? Weet Sinterklaas wel dat ik donderdag bij papa ben deze week? Moet ik mijn verlanglijstje bij papa of mama in mijn schoen doen? Van praktische vragen tot verdriet over het feit dat pakjesavond anders zal zijn dan de vorige jaren. Dat pakjesavond bij jullie niet meer met papa én mama samen is. 

 

Geef je kind extra aandacht in deze tijd. Niet in de vorm van dure cadeaus, maar een extra knuffel, luisterend oor. Wees beschikbaar. Je kunt het verdriet niet wegnemen, dat hoeft ook niet. Help je kind het verdriet, de boosheid, emoties toe te laten. Laat je kind de vragen stellen die in hem opkomen, ongeacht of jij het lastig vindt om ze te horen.

 

Meer tips over Kind & Scheiding.

 

Een groet,

getekend hart 2.png

vanuit mijn hart, Claudia