Groepsproject scheiding


Als je gaat scheiden, wil je dat je kinderen daar zo min mogelijk last van hebben. Hoe doet je dat?

Je laat je kind deelnemen aan een van onderstaande projecten. De projecten zijn laagdrempelig, luchtig en geven je kind de ruimte om zijn eigen proces rondom de scheiding aan te gaan. Zo creëren we geen problemen, maar voorkomen we ze.

 

Groepsproject 3-8 jaar: 'Sloompje Slak, het gebroken huis' 

12 Sloompje huis stuk kopie.jpg

In een kleine groep, 4 - 6 kinderen, hebben we op een luchtige wijze aandacht voor het proces van scheiding. Saar, de handpop, laat haar lievelingsboek zien aan de kinderen. Wat blijkt? Het avontuur van Sloompje lijkt op dat van de kinderen. Het gebroken huis van Sloompje is net zoals het gebroken 'thuis' van kinderen wanneer ouders zijn gescheiden. Saar heeft geen gescheiden ouders, maar heeft er veel vragen over. De kinderen geven uitleg en/of gaan samen met Saar op zoek naar antwoorden. In 8 bijeenkomsten komen op een speelse en creatieve manier o.a. onderwerpen als omgaan met verandering, afscheid nemen, emoties en voor jezelf opkomen aan de orde. De rode draad van de bijeenkomsten wordt gevormd door het prentenboek ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor dit project. Het doel van het project is om kinderen op een speelse wijze ruimte te geven voor hun proces rondom de scheiding van hun ouders. Meer info over  groepsproject Sloompje Slak, het gebroken huis, klik HIER.

 

Opbouw: Intakegesprek met ouders en kind. 8 groepsbijeenkomsten met kind. Afrondend oudergesprek zonder kind. 

Start : 10 sept 2018 16:00-17:00, wekelijks op maandag.

Tarieven: Klik HIER

Geef je kind NU op. 

Volg Saar op instagram: Saars_avonturen 

 

Groepsproject 12-18 jaar: 'Live'  InkedLive_LI def.jpg

In een groep van 5-8 kinderen maken we in 10 bijeenkomsten een toneelvoorstelling met het thema scheiding als rode draad. De input voor het script en de eindvoorstelling komt uit de groep. Actuele thema's , ervaringen, gedachten en/of gevoelens sporen we op en verwerken we in het script. Live biedt jongeren de ruimte om gevoelens, gedachten, ervaringen en behoeften op (in)directe wijze te uiten. Ze kunnen hun stem laten horen. Op die manier krijgen de jongeren de kans het verhaal dat ze hun ouders willen vertellen om te zetten in een toneelvoorstelling. Er is aandacht voor het individuele proces van de jongere,  maar tegelijk maken we gebruik van de kracht van groepsdynamiek. Het project wordt afgesloten met een eindvoorstelling waarvoor ouders worden uitgenodigd.

 

Opbouw: Intakegesprek met ouders en jongere. 10 groepsbijeenkomsten met jongere. Eindvoorstelling. Afrondend oudergesprek zonder jongere.

Start : okt/nov 2018.

Tarieven: Klik HIER

Geef je kind NU op.