Kind en Scheiding


 

Je ouders zijn gescheiden of misschien hebben papa en mama KIND scheiding.jpgnet verteld dat ze uit elkaar gaan. Dan verandert er veel. Vaak verhuist er iemand. Misschien moet je van school veranderen. Kerst vieren jullie niet meer met zijn allen. Je ziet papa en/of mama minder. Er zijn waarschijnlijk ook voordelen te bedenken. De sfeer in huis is fijner. Je mag een nieuwe kamer inrichten. 

Maar het liefst zou je willen dat je ouders samen zijn.

Als ouders gaan scheiden, is dat verdrietig. Vaak heb je veel vragen. Ook emoties zoals boosheid, angst en onzekerheid horen er bij. Soms weet je misschien niet goed wat je voelt en of je het wel mag voelen. Je wil je ouders geen verdriet doen. Emoties kunnen ingewikkeld zijn. Van emoties, zorgen en piekeren kun je buikpijn krijgen, wist je dat?

 

Om je te helpen heb ik een boek geschreven: Sloompje Slak, het gebroken huis.  Het boek gaat over een Slak die een avontuur beleeft. Van dit avontuur kun je veel leren. Het lijkt namelijk op jouw avontuur; de scheiding van je ouders. Ik heb er ook een werkboek bij gemaakt. Daar kun je in kleuren, schrijven en er staan vragen in die je samen met papa en mama kunt beantwoorden. Het gaat een beetje over Sloompje Slak en een beetje over jou en je ouders.

 
cover sloompje slak gebroken huis.jpg

Wat kun je doen?

- Het boek en werkboek samen met papa en mama lezen.

- Samen met andere kinderen naar de 'Sloompje Slak KidsClub' komen.

- Samen met Elza, Yvonne of mij over de scheiding (en wat je er lastig aan vindt) kleuren, spelen en kletsen. Dit kan in een individueel traject.

Direct aanmelden: HIER.

 

IK WIL HET BOEK KOPEN.

Lees meer over mijn visie over Kind en Scheiding op Youtube.

Mooie aanvulling op het boek: Gesprekskaarten Krachtvriendjes: klik HIER voor meer info en bestellen.