Kinderboek Sloompje Slak


Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar helaas valt haar huis kort daarna opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje.  Ben je benieuwd of ze een nieuw huis voor Sloompje kunnen vinden? cover sloompje slak gebroken huis.jpg

 

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog. Het geeft je kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding. Je kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen. Dat emoties je moe kunnen maken, je er soms zelfs buikpijn van kunt krijgen, dat erover praten oplucht en knuffelen dan fijn kan zijn. Dat het lastig kan zijn dat er dingen veranderen, dat het dan extra belangrijk is om een plek te hebben waar je je fijn voelt. Dat afscheid nemen moeilijk kan zijn. Dat je aan nieuwe dingen soms even moet wennen. Dat dromen en fantaseren fijn is. Als ouder krijg je zicht op aandachtspunten en valkuilen in jullie gezamenlijke proces van scheiding. Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ong. 3 t/m 8 jaar.

 

Werkboek:

Bij het prentenboek is een werkboek verkrijgbaar. Dit is uitermate geschikt voor ouders die zijn gescheiden en een praktische tool in handen willen hebben om hun kind te begeleiden bij het proces. Het werkboek bevat opdrachten die je samen met je kind kunt doen en voorbeeldvragen die je als ouder kunt gebruiken om op een luchtige wijze het gesprek met je kind op gang te brengen. Het is ook geschikt voor professionals die werken met kinderen van gescheiden ouders.

 

Praktisch:

Het prentenboek is uitgegeven door Bullseye Publishing te Weert. Het is via hun website verkrijgbaar: Klik hier . Tevens is het verkrijgbaar via bol.com of vraag er naar in de boekwinkel. 

Prijs prentenboek: €17,50

Prijs werkboek:      € 7,50

 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website voor professionals.Tijd voor Tranen, opgezet door Claudia Hass, biedt scholing aan professionals over rouw, verlies en scheiding bij kinderen. Voor professionals die kinderen willen begeleiden op een speelse, sensitieve manier.

 

Volg interessante nieuwtjes en winacties via de Facebookpagina: Klik hier.

Volg ons op Instagram: praktijk_kids_en_zo of Saars_avonturen

 

Lees HIER wat Villa Pinedo zegt over Sloompje Slak, het gebroken huis.

Lees HIER de recensie van uitelkaar.nl 

Ben je ouder en wil je wat extra informatie? Neem deel aan de workshop voor ouders of klik HIER voor meer info over Sloompje Slak.

Ben je hulpverlener en wil je het boek gebruiken in je werk? Gebruik het als aanvulling op je eigen expertise en opleidingsachtergrond. Wil je ook werken met de module Sloompje Slak het gebroken huis? Klik HIER 

 

Het ontstaan van...

Een passie voor verhalen die ontstaan is in mijn kindertijd krijgt serieuze vormen wanneer ik het combineer met mijn andere passie: het begeleiden van kinderen. Sloompje Slak, het gebroken huis, is dan ook geen standaard prentenboek. Het is een kinderboek met een therapeutische knipoog, voor zowel het kind als de ouders. Het boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen van gescheiden ouders. Het is echter ook waardevol voor kinderen die mogen groeien m.b.t.: opkomen voor jezelf,  hulp vragen,  eigen identiteit,  emoties herkennen en verwoorden. 

De totstandkoming van het boek 'Sloompje Slak, het gebroken huis' is mede mogelijk gemaakt door het SOD & Fie van der Hoop Fonds.