Kinderboek Sloompje Slak


Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar helaas valt haar huis kort daarna opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje.  Ben je benieuwd of ze een nieuw huis voor Sloompje kunnen vinden? cover sloompje slak gebroken huis.jpg

 

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog. Het geeft je kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding. Je kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen. Dat emoties je moe kunnen maken, je er soms zelfs buikpijn van kunt krijgen, dat erover praten oplucht en knuffelen dan fijn kan zijn. Dat het lastig kan zijn dat er dingen veranderen, dat het dan extra belangrijk is om een plek te hebben waar je je fijn voelt. Dat afscheid nemen moeilijk kan zijn. Dat je aan nieuwe dingen soms even moet wennen. Dat dromen en fantaseren fijn is. Als ouder krijg je zicht op aandachtspunten en valkuilen in jullie gezamenlijke proces van scheiding. Het boek is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ong. 3 t/m 9 jaar.

 

Werkboek:

Bij het boek is een werkboek verkrijgbaar. Dit is uitermate geschikt voor ouders die zijn gescheiden en een praktische tool in handen willen hebben om hun kind te begeleiden bij het proces. Het werkboek bevat opdrachten die je samen met je kind kunt doen en voorbeeldvragen die je als ouder kunt gebruiken om op een luchtige wijze het gesprek met je kind op gang te brengen. Bij het werkboek worden emotiekaarten geleverd. Deze zijn een krachtig visueel hulpmiddel om emoties te herkennen en benoemen. Waar woorden tekort schieten, kunnen beelden veelzeggend zijn.  De emotiekaarten zijn ook uitermate geschikt om in te zetten binnen de therapie- en schoolsetting. 

 

Praktisch:

Prijs boek:             €17,50

Prijs werkboek:      € 7,50

Het boek kopen?  Klik hier. Tevens is het verkrijgbaar via bol.com of vraag er naar in de boekwinkel. 

 

Ben je gescheiden ouder? Bekijk ons aanbod. 

Ben je (zorg)professional en wil je het boek gebruiken in je werk? Bekijk het aanbod voor professionals op: logo.jpg

 

Lees wat anderen zeggen over Sloompje Slak, het gebroken huis: Villa Pinedouitelkaar.nlNieuwe Stap.

 

De totstandkoming van het boek 'Sloompje Slak, het gebroken huis' is mede mogelijk gemaakt door het SOD & Fie van der Hoop Fonds.