Elza Verheijden


elza5.jpg

Een dromer, maar ook een doener. Fantasierijk maar ook oprecht. Speels en serieus. Een zelfstandige levensgenieter. Mijn visie; je moet je eigen geluk creëren, alleen jij hebt die touwtjes in handen

 

elza1.jpgDat klinkt natuurlijk allemaal erg mooi en idealistisch, maar de weg hier naar toe brengt iedereen, ook mij, tot verschillende blokkades en moeilijke wegen. Naast dat ik dus filosofisch kan zijn, ben ik mij ook bewust van mijn lichaam. Ik vind het belangrijk deze minimaal net zoveel aandacht te geven als mijn brein. Vanuit hier ben ik tot mijn passie als dramatherapeut gekomen. Een combinatie tussen lichaam en geest, spontaniteit, spelplezier en het verkrijgen van inzichten. Het biedt, voor mij, alle facetten om op een veilige manier nieuw gedrag te oefenen, oude patronen te doorbreken, of oude herinneringen te verwerken. 

 

elza6.jpgKinderen gebruiken het spel als uitlaatklep, even te doen wat normaal niet kan of mag. Ook gebruiken kinderen het spel om hun eigen verhaal te  vertellen, omhult in een ander jasje. Samen mogen onderzoeken, samen mogen spelen en creëren zijn richtlijnen waarmee ik werk. Door middel van contact en spel probeer ik zowel spontaniteit als ruimte te creëren bij de ander. Hierdoor kan er ruimte gegeven worden aan, en ook gespeeld worden met, de minder leuke kanten of herinneringen in jezelf. Zo kunnen er weer mogelijkheden ontstaan en gaan er gesloten deuren open.