Scheiding begeleiding kind


Kinderen zijn veerkrachtig en kunnen met een beetje steun vaak hun weg weer vinden. Belangrijk is het om je te realiseren dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis is in het leven van een kind. Een kind kan zich kwetsbaar voelen. Genoeg reden voor een steuntje in de rug. Wacht niet af tot er problemen zichtbaar zijn, maar voorkom ze en geef je kind wat extra tools mee.

12 Sloompje huis stuk kopie.jpg

 

Groepsproject Sloompje Slak, het gebroken huis

In een kleine groep, 4 - 6 kinderen, hebben we op een luchtige wijze aandacht voor het proces van scheiding. Saar, de handpop, laat haar lievelingsboek zien aan de kinderen. Wat blijkt? Het avontuur van Sloompje lijkt op dat van de kinderen. Het gebroken huis van Sloompje is net zoals het gebroken 'thuis' van kinderen wanneer ouders zijn gescheiden. Saar heeft geen gescheiden ouders, maar heeft er veel vragen over. De kinderen geven uitleg en/of gaan samen met Saar op zoek naar antwoorden. In 8 bijeenkomsten komen op een speelse en creatieve manier o.a. onderwerpen als omgaan met verandering, afscheid nemen, emoties en voor jezelf opkomen aan de orde. De rode draad van de bijeenkomsten wordt gevormd door het kinderboek ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor dit project. Het doel van het project is om kinderen op een speelse wijze ruimte te geven voor hun proces rondom de scheiding van hun ouders. Meer info over groepsproject Sloompje Slak, het gebroken huis, klik HIER.

 

Opbouw: Intakegesprek met ouders en kind. 8 groepsbijeenkomsten met kind. Afrondend oudergesprek zonder kind. 

Start : Najaar 2018 16:00-17:00, wekelijks op maandag.

Tarieven: Klik HIER

Geef je kind NU op. 

 

Begeleiding individueel Sloompje Slak, het gebroken huis

Samen met handpop Saar lees ik met je kind het boek Sloompje Slak, het gebroken huis. We wisselen het lezen af met kletsen met Saar, tekenen, spel en beweging. Op een luchtige, speelse wijze staan we stil bij het proces van scheiding. Thema’s als omgaan met emoties, afscheid nemen, voor jezelf opkomen, hulp vragen etc. komen aan de orde. Desgewenst sta ik langer stil bij een thema waar je kind in het dagelijks leven tegenaan loopt en/of kan ik de begeleiding toespitsen op de specifieke situatie van jullie kind.

Kies de variant die bij jou, jullie en jullie kind past.  Hulp nodig bij de afweging? Neem HIER contact met me op. 

 

Volg Saar op instagram: Saars_avonturen / Volg Praktijk Kids & Zo op instagram: praktijk_kids_en_zo