Scheiding begeleiding ouders


Informatieavond Kind en Scheiding-005.jpgDe beslissing is definitief: jullie gaan uit elkaar. Een ingrijpende gebeurtenis voor jou, als ouder, maar zeker ook voor je kind. Als jij al moe wordt van alle veranderingen, hoe moet het dan voor je kind zijn? Als jij overspoeld wordt door (tegenstrijdige) emoties, hoe zal het dan voor je kind zijn? Kids & Zo helpt je om de belevingswereld van je kind te begrijpen en van daaruit je (nieuwe) rol als gescheiden ouder in te vullen. 

Kids & Zo geeft jou en je kind de volgende mogelijkheden; 

 

Workshop voor ouders *

Tijdens deze workshop voor ouders bespreken we het proces van je kind bij scheiding. We doen dit aan de hand van het verhaal: Sloompje Slak, het gebroken huis.

Het avontuur van Sloompje heeft overeenkomsten met het 'avontuur' van je kind. Zo probeert Sloompje haar huis te lijmen en wil ze dat alles hetzelfde blijft. Dit kan in het proces van je kind ook zo zijn. Je wordt uitgedaagd om de situatie vanuit het perspectief van je kind te bekijken.

 

Je krijgt;

8 sloompje kopie.jpg Boek en werkboek 'Sloompje Slak, het gebroken huis'

8 sloompje kopie.jpgZicht op valkuilen en aandachtspunten

8 sloompje kopie.jpgKijken door de ogen van je kind

8 sloompje kopie.jpg Uitleg over hoe het boek te gebruiken bij je kind

8 sloompje kopie.jpg Leuke illustraties van Sloompje Slak

8 sloompje kopie.jpgKoffie & thee met wat lekkers

 

Duur: 1,5 - 2 uur.

Kosten: €75,- per persoon. 

Voor informatie, actuele data of direct aanmelden: Klik hier

Wanneer je liever 1 op 1 in gesprek wil over je situatie als gescheiden ouder(s), is er de mogelijkheid voor (online) individuele begeleiding. 

* Binnenkort ook als Online Training beschikbaar

 

 

Preventief traject voor kind en ouders Preventief programma Kind en scheiding-pagina-021 - kopie.jpg

Het preventieve programma van Sloompje Slak, het gebroken huis is speciaal ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 3-9 jaar. Preventief wil zeggen: aandacht voor het proces van scheiding en ondersteuning voor ouder en kind vóórdat er (zichtbare) problemen zijn. Scheiding is een verlieservaring.

Een verlieservaring brengt een proces van rouw met zich mee. Het programma richt zich op het voorkomen en/of verminderen van problemen die hieruit kunnen voortkomen. Het is dan ook uitermate geschikt om in te zetten in de beginfase van de scheiding

 

Binnen dit programma gaan we individueel of in groepsverband op speelse wijze aan de slag met belangrijke thema’s rondom scheiding. Het verhaal van Sloompje Slak, het gebroken huis staat centraal.  Aanvullend op het boek maken we gebruik van werkvormen en materialen die aansluiten bij de belevingswereld en interesses van een kind. Denk hierbij o.a. aan het gebruik van een handpop, rollenspel, ervaren via zintuigen, tekenen en emotiekaarten. Door kinderen inzicht te geven in thema’s als emoties, verandering, afscheid, opkomen voor jezelf, loyaliteitsconflict en coping sterken we hen in hun verwerkingsproces.

Aan het eind van het programma ontvangt ieder kind zijn eigen, gepersonaliseerde Sloompje Slak Scheidingsknuffel. 

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten voor het kind en 3 oudergesprekken, 2 gesprekken met school en indien mogelijk 2 gesprekken met grootouders. 

 

Kosten:

Gezinstraject : € 80,- per bijeenkomst/gesprek.

- Inclusief 1 boek en werkboek Sloompje Slak, het gebroken huis

- Inclusief gepersonaliseerde Sloompje Slak Scheidingsknuffel 

- Vergoeding via gemeente (Midden-Limburg) of zorgverzekering veelal (gedeeltelijk) mogelijk. 

 

Groepsverband  € 30,- per bijeenkomst per kind. € 80,- per ouder/netwerkgesprek.

- Inclusief 1 boek en werkboek Sloompje Slak, het gebroken huis

- Inclusief gepersonaliseerde Sloompje Slak Scheidingsknuffel

- Vergoeding van oudergesprek via zorgverzekering veelal (gedeeltelijk) mogelijk.

IK WIL ME AANMELDEN 

 

Therapeutisch traject voor kind en ouders Even voorstellen-pagina-bij verbinding via spel met een...-057.jpg

Scheiding is een verlieservaring. Een verlieservaring brengt een proces van rouw met zich mee. Stagnatie en/of problemen in de rouwverwerking kunnen in vele vormen tot uiting komen. Het moment waarop problemen zichtbaar worden kan sterk verschillen per persoon. Het maakt niet uit hoe lang een scheiding geleden is. Problemen in het ‘nu’ kunnen (deels) een oorsprong hebben in onverwerkte emoties die voortkomen uit of samen hangen met de scheiding. 

 

De Sloompje Slak Therapeut richt zich op het opsporen van de onderliggende oorzaak van het probleem(gedrag). Samen met jullie en jullie kind gaan we op zoek naar het verhaal van het kind. Het gaat daarbij niet zozeer om een correcte feitelijke weergave als wel om de beleving en herinnering van jullie kind. De therapeut onderzoekt of er nog onverwerkte emoties zijn rondom de scheidingssituatie. We bekijken hoe jullie kind omgaat met stress en problemen en of hierin alternatieven aangereikt kunnen worden.

De krachtige metaforen en illustraties uit het boek Sloompje Slak, het gebroken huis vormen de basis voor gesprek (en spel). Aanvullend op het boek maakt de Sloompje Slak Therapeut gebruik van werkvormen en materialen die aansluiten bij de belevingswereld van een kind. Denk hierbij aan de handpop, tekenen, duplo, rollenspel en emotiekaarten.

Ieder kind ontvangt een eigen, gepersonaliseerde Sloompje Slak Scheidingsknuffel bij het therapeutisch begeleidingstraject.

Dit programma kan ingezet worden op het moment dat er problemen optreden. Doorgaans is dit (enkele jaren) na de scheiding. Zowel ouders als kind worden betrokken gedurende het therapeutisch traject.

Ieder therapeutisch traject is maatwerk. Het aantal sessies is vooraf niet exact te bepalen. 

 

Kosten:

Wanneer u een verwijzing van Centrum voor Jeugd en Gezin of uw huisarts heeft, is het mogelijk financiering via de gemeente te krijgen. Dan is een therapeutisch traject voor u kosteloos.

Vergoeding via zorgverzekering is veelal ook (gedeeltelijk) mogelijk.

Hiervoor geldt het reguliere uurtarief: € 80,-

 
 

Meer informatie over het boek Sloompje Slak, het gebroken huis, klik HIER

Hoor meer over de visie achter Sloompje Slak, over Kind en Scheiding op Youtube.