Scheiding scholing professionals


Kids & Zo biedt scholing voor professionals op het gebied van scheiding in de vorm van20180612_165115.jpg

workshops, trainingen, gastcolleges, lezingen. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

 

Training Sloompje Slak Coach 

In deze training leer je preventief te werken met kinderen (3-9 jaar) bij scheiding volgens de Sloompje Slak, het gebroken huis methode. Preventief wil zeggen ; aandacht voor het proces van scheiding en ondersteuning voor ouder én kind voordat er (zichtbare) problemen zijn. Het programma richt zich op het voorkomen en/of verminderen van problemen die kunnen voortkomen uit de scheiding. Het is dan ook uitermate geschikt om in te zetten in de beginfase van de scheiding.

Duur

3 trainingsdagen 9:30-16:30

1 terugkomdag 9:30 – 13:00

Kosten

€ 925 

Geschikt voor: (Kinder)coaches, (Kinder)therapeuten, dramatherapeuten, jeugdzorgwerkers, maatschappelijk werkers, psychologen.

 

Training Sloompje Slak Therapeut

In deze training leer je preventief én therapeutisch te werken met kinderen (3-9 jaar) bij scheiding volgens de Sloompje Slak, het gebroken huis methode. 

Scheiding is een verlieservaring. Een verlieservaring brengt een proces van rouw met zich mee. Stagnatie en/of problemen in de rouwverwerking kunnen in vele vormen tot uiting komen. Het moment waarop problemen zichtbaar worden, kan sterk verschillen per persoon. Het maakt niet uit hoe lang een scheiding geleden is. Problemen in het ‘nu’ kunnen (deels) een oorsprong hebben in onverwerkte emoties en ervaringen die samenhangen met de scheiding.

Duur

4 trainingsdagen 9:30-16:30

1 terugkomdag 9:30 – 13:00

Kosten

€ 1075 

Geschikt voor: (Kinder)therapeuten, dramatherapeuten, psychologen.

 

Workshop Kind en Scheiding:

De workshop is geschikt als je het boek Sloompje Slak, het gebroken huis wil inzetten als aanvulling op je eigen vakgebied. Je krijgt achtergrondinformatie over Kind en Scheiding, de thema's uit het boek Sloompje Slak, het gebroken huis en je leert hoe je het boek en werkboek kunt inzetten in contact met ouders en/of kinderen. De workshop bevat een mix van theorie, praktijk en interactie.

Duur: circa 4 uur.

Geschikt voor: Leerkrachten, mediators, IB-ers, kindbehartigers.

Kosten: € 150, inclusief Boek en werkboek Sloompje Slak, het gebroken huis.

 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website voor professionals.Tijd voor Tranen, opgezet door Claudia Hass, biedt scholing aan professionals over rouw, verlies en scheiding bij kinderen. Voor professionals die kinderen willen begeleiden op een speelse, sensitieve manier. 

 

Hoor meer over de visie achter Sloompje Slak, het gebroken huis op Youtube.

Meer informatie of aanmelden? Klik HIER .